Recept!

ChokladBiskvier:
 
Botten: 250g mandelmassa
            150g strösocker (1.5 dl)
             2 äggvitor
 
Smörkräm: 1  äggvita 
                  1.5 dl strösocker 
                  1 tsk vaniljsocker 
                  250 g smör 
                  2 dl smält choklad.
 
In i kylen en stund så att krämen har stelnat sen doppas dem i mörk choklad.
 
Vill du tex göra med smak utav päron/citron är det bara att byta ut chokladen mot tex citron /päron puré och i med karamell färg. :)
 
 
 
                                                                      Päronbiskvier
 
Bullar med krossad choklad&Vanilj
 
20stk bullar.
Till dig som älskar choklad!
 
150g smör
5dl mjölk
50g jäst
1dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
 
Fyllning:
100g smör (rumstemp)
2dl florsocker
1msk vaniljsocker
200g mörk /ljus choklad, grovhackad.
 
Granering:
1ägg 
florsocker
20g mörk smält choklad.
 
Hur gör man?
 
1) Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm detta till ca 37grader.
2) smula jästen i en skål/bunke, Häll över degvätskan och lös upp jästen.
    tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under handuk i ca 40 min.
3) Rör ihop ingredienserna utom det hackade chokladen til fyllningen.
4) Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela den i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel.
5) Bred på fyllningen och strl över den hackade chokladen.
6) Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i 10 lika tjocka bitar.
    Lägg dem med snittytan upp i en långpanna med bakplåtspapper. 
    Låt dem jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
7) Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen 15-20 min, tills dem har fått en fin färg.
8) Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad. 
    Pudra med forsocker och häll den sälta chokladen över med en sprits.
    
 
 
 
                                             Sjukt, underbart goda chokladbullar! :D
 
I morgon tar jag med mig min systemkamera Nikon D5100 till bageriet i skolan och ta lite bilder , missa inte detta! :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0