PANNACOTTA

Har tänkt göra pannacotta idag och det är väldigt enkelt att säga vad det är. Det är en gräddig dessert med gelatin som konsistens.Man kan även smaktsätta dem om man vill.
Har gjort två pannacottor hemma, tidigare. 
Den första var med smak av mintkrokant och den andra var med hallon och med egengjord chokladsås till.
 
Idag har jag tänkt göra med smak av vanilj och hur det blir och vad jag ska ha till den får ni se sen. :)
 
 
 
På bilden: Mintkrokant-pannacotta med hallon och snöfrosting med smak av vanilj! 
 
Ingredienser: (4-6 personer) 
3stk gelatinblad
5dl vispgrädde
150g finhackad mintkrikant (marabou)
Granering hallon och florsocker
 
Såhär gör du: 1) Lägg gelatin i iskallt vatten
                       2) Finhacka chokladen
                       3) Häll i grädden i en kastrull och koka upp
                       4) Tillsätt chokladen. Tag kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen.
                           Rör tills dem har löst upp.
                       5) Sila pannacottan i portionsformar. Ställ dem sedan i kylen. Minst 2 h
                       6) Innan servering: Lägg hallon vackert på pannacottan.
                       7) Sikta lite florsocker på hallonen. (Liknar snö)
 
Vill du servera detta extra fint till en middag så passar dessert vin som dricka till ochmynt blad som topping.
 
 
På bilden: Hallon-pannacotta med egengjord chokladsås och hallon!
 
Ingridienser: (4 personer)
4dl vispgrädde
1-2 tsk vaniljsocker
3,4 dl socker
160g hallon 
1 1/2 stk gelatinblad.
 
Såhär gör du pannacottan:
Lägg gelatinen i iskallt vatten.
Mixa hallonen till en slät puré.
Koka upp grädden och vaniljsockret.
Häll ner sockret, har svag värme på plattan i ungefär 3-5 minuter. Rör om då och då.
Dra bort kastrullen från plattan. Häll i hallon purén,och gelatinbladen.
Rör tlls gelatinet har löst upp sig.
Sila pannacottan och häll i det i portions glas. Låt stå i kylen i minst 2h. (Gärna mer)
 
 
 
Chokladsås:
 
250g Vispgrädde (2.5dl)
75g socker (3.4 dl)
37.5 g kakao (2/3 dl)
6g smör/margarin
 
Vispa ut kakaon i lite mer än hälften av grädden.
Resten av grädden, smör och socker kokas upp. 
Häll i grädde och kakaoblandningen. Låt koka i några minuter.
Silas och kyles ner så fort som möjligt. 
 
När både pannacottan och chokladsåsen har stelnat till häller du chokladsåsen över pannacotttan.
Serveras med färska/frysta hallon.
 
Dessa två pannacottor är jättegoda och passar bra som en efterrätt! :)
 
Bloggar sen om hur min nya panncotta blev! Har det bäst! Kram Eve♥
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0