Jordgubb och vaniljpannacotta!
Blev som rubriken säger, Jordgubb och vaniljpannacotta!
Recept för 2-3 personer: 1dl vispgrädde
1dl mjölk
1tsk vaniljsocker och en halv vaniljstång.
2stk gelatinblad
1/4dl jordgubbsaft (ej färdigblandad)
Såhär gör du: Lägg ett gelatinblad i iskallt vatten. Värm saften och vattnet i en kastrull.
Rör ner gelatinbladet i den varma saften. Lägg i några jordgubbar i den formen du ska servera pannacottan i.
Häll sedan i saften och låt stå i kyl i minst 2 h.
Blanda vispgrääden, mjölken och vaniljen i en kastrull och låt koka upp. Dra bort från spisen och lägg i gelatinbladet. Rör tills den har löst upp sig. Låt den svalna lite innan du häller den i serverings-formen.
Häll i formarna och låt dem stå i iskallt vattenbad för att gelet inte ska lösas upp.
Låt stå i kyl i minst 2 h.
Innan servering: Skär en jordgubb på mitten och lägg den på panncottan.


Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! Kram Eve♥
Kommentarer