Jordgubb och vaniljpannacotta!

Blev som rubriken säger, Jordgubb och vaniljpannacotta!
 
Recept för 2-3 personer: 1dl vispgrädde
                                        1dl mjölk
                                        1tsk vaniljsocker och en halv vaniljstång.
                                        2stk gelatinblad
                                        1/4dl jordgubbsaft (ej färdigblandad)
 
Såhär gör du: Lägg ett gelatinblad i iskallt vatten. Värm saften och vattnet i en kastrull.
Rör ner gelatinbladet i den varma saften. Lägg i några jordgubbar i den formen du ska servera pannacottan i.
Häll sedan i saften och låt stå i kyl i minst 2 h.
 
Blanda vispgrääden, mjölken och vaniljen i en kastrull och låt koka upp. Dra bort från spisen och lägg i gelatinbladet. Rör tills den har löst upp sig. Låt den svalna lite innan du häller den i serverings-formen.
Häll i formarna och låt dem stå i iskallt vattenbad för att gelet inte ska lösas upp. 
Låt stå i kyl i minst 2 h. 
 
Innan servering: Skär en jordgubb på mitten och lägg den på panncottan.
 
 
 
                                     Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! Kram Eve♥
 
                                        
                                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0