Crossianter
Du behöver 1000g vetemjöl
110g socker
20 g salt
40g jäst
600g smör
Blanda allt (ej smöret) först på låg växel därefter kan du öka den och blanda till en deg som inte fullt har utvecklat gluten

Kavla ut degen till en rektangel som är 8mm tjock. Slå smöret till 8mm tjock platta och lägg den i mitten. Vik sedan in kanterna på degen och vik ett treslag.


(det är lättast om man skiva upp små rutor och "pussla" ihop allt som på bilden)

Nu har jag gjort ETT av TRE treslag! När du har gjort det så ska den ligga på en plåt och in i kylen i 10-15 min. Gärna längre!

För att du ska komma ihåg hur många treslag du har gjort kan man lägga lite mjöl på bakbordet och dra ett sträck, Bara ett tips :)
När man har gjort dessa tre slag ska degen kavlas ner till 2.5mm och i skolan använder vi oss utav en kavlingsmaskin. Gör man det hemma så då gäller det att ta i hehe ;)

När du har gjort detta ska du skära den på mitten och därefter skära sick.sack som små trianglar och därefter rulla dem till små gifflar.

Vill du ha en fyllning tex choklad så kan man lägga små bitar där det är bredast. Originalet är ju neutarala.


Såhär ser dem ut när dem är rullade och klara. Nu Väntas bara jäsning och avbakning!

Nu är dem avbakade och såhär blev dem! :D
Lycka till och så hörs vi snart!
Det jag kommer skriva här efter blir:
*från ivä:et
*Pappas tårta
Kram Eve :)
Om ni undrar varför texten är ibland stor och ibland liten är det en inställning som strular men kommer byta tema snarty och då ska jag ändra detta!
Kommentarer