Bageriet!

Idag var äntigen hela klassen i bageriet som jag har sett fram emot!
Har gjort en massa saker, haft väldigt kul och är även nöjd med dagen! 
 
 
Budapesttårta: Innehåller: Nötmarängsbotten,grädde, mandariner, rostad mandel, på toppen marsipan ros/blad.
 
För att göra kokt vaniljkräm behöver du följande: 1000g mjölk, 250g socker, 80g maizena/potatismjöl, 240g äggula (1 äggula väger ungefär 10-15g stk, beror på hur stort ägget är)
, 50g rumstemp smör och 1 vaniljstång.
 
Såhär gör du: 800g av mjölken och hälften av sockret (125g) kokas upp med vaniljstången. Dra av från spisen.
Resten av sockret röres samman med maizenan som sedan blandas ihop med äggulan och mjölken. (som bilden här nedan)
 
Använd gärna en tjockbottnad kastrull (koppar) för att undvika att det bränns fast, Funkar också med en vanlig.
 
När det har kokas upp häller du i äggblnadningen i kastrullen och koka upp under omrörning och konstant vispning. Låt koka någon minut under omrörning.
 
Tag av kastrullen från spisen. Tillsätt smöret. Rör om tills det har smällt. 
Sila krämen i en fin sil/durkslag. Plastas med plastfolie för att förhindra uttorkning. 
Kyles ner så fort som möjligt.
 
 
En härlig, mjuk och verkligen en god vaniljkräm som passar till alla bakverk!
 
 
Gjorde även croissanter med Samme från klassen :D
Mina VS Samirs
 
 
                                                           Aprikos fyllning (mina)
 
                                                                        Samme! :D
 
                                                           Vitchoklad (Samirs)
 
                                 Ha en trevlig helg och hoppas ni gillade inlägget! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0