12 februari 2013
Hade mitt ivä igår morse men kunde tyvärr inte göra något inlägg igår. Var ganska uptagen med andra saker.
Vi hade lite repetion på Creme caramell, creme brulee och hur man gör mouse. Vi fick även testa på något nytt som jag länge har velat göra, nämligen Petit choux. ( uttalas som pette jouer).
Det är en liten dessert man kan få efter en trevlig middag, på en restaurang och är väldigt enkel att göra.
Den innehåller bara 4 ingredienser: Vatten, Smör, vetemjöl och ägg.
Väldigt lätt och göra, smakar inte så mycket men man kan alltid fylla den med lite vaniljkräm/grädde, bär och andra godsaker.
Vill du göra det hemma så är mängden av det du ska följande:
Vatten: 660g
Smör: 200g
Vetemjöl: 400g
Ägg 700g
Börja med at koka upp vatten och smör. Blanda i mjölet i det kokande vattnet.
Rör om i kastrullen tills mjölet släpper kanterna. Det ska bli som en fast boll.
Lägg därefter massan i en bunke och kör i äggen i omgångar och vispa med degkrokar.
Låt massan bli slät och kör på ganska hög hastighet, ej max.
Spritsa upp i valfri form. Använd gärna en krusig tyll (form redskap till spritsen)
Gräddas i ugnen i ca 20 minuter, 220 grader.


Ja såhär ser dem ut innan dem ska gräddas i ugnen. Jag körde på hjärtan för att det är alla♥dag snart!
I morgon fyller min pappa år, så jag ska göra en väldigt speciel grej till han då. Det blir jag och treorna i bageriet, för min klass är bara där måndagar, torsdagar och fredagar. Ta även med mig systemkameran för bättre bilder så missa inte detta men till dess får ni alla ha en riktig toppen "semle dag"! :)
Kommentarer