Bageri sista året!

Som ni kanske har märkt så har jag inte bloggat på ett tag.
Dem sista dagarna på city gross fokuserade jag mest på det jag gjorde.
Slutade i fredags. De var både skönt men ändå är ledsamt att sluta. Har lärt mig en del som jag kommer ta med mig vidare och så är det skönt att få komma tillbaka i skolan.
Nu är det sista året som gäller och jag ska satsa stenhårt och verkligen göra mitt allra bästa!
Börjar den här dagen med bageri fram till 16:00.
Har tänkt göra ett grovt, Stenugnsbakat bröd med surdeg och nötter/bär eller frukt.
Om inte så blir det nog en vetedeg. :)
Hörs :)


Onsdag

Idag har det varit jätte lugnt så vi i bageriet/konditoriet har hunnit med en hel del.
För min del har jag bla packat en massa biskvier i påsar. :)


Hallon/chokladmousse

Hallon/chokladmousse passar fint i varma sommardagar.
Den är en krämig dessert med smak av både choklad och hallon, nästan som em tryffel och är lätt att göra!
Testade med två olika choklad två olika gånger.

Den första var med Lindt 70% mörk choklad och den andra med Marabou mjölkchoklad.

Recept: 3dl vispgrädde
2 äggulor
200g choklad
100g hallon
Börja med att lägga chokladen i ett vattenbad. Om du delar chokladen i bitar så smälter dem fortare.
Vispa grädden lagom hårt och häll sedan i dem mosade hallonen.
När chokladen är smält häller du i en äggula i taget och rör om. Låt chokladen svala en liten stund.
Häll sedan i chokladen i grädden och rör om.

Spritsa upp i valfria glas eller skålar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
Servera med en gräddrosett och några hallon! :)


Jordgubbsbiskvier

Fick testa på att göra något nytt idag, något som jag inte har gjort tidigare. Jordgubbabiskvier.
Samma fyllning som vanliga chokladbiskvier förutom att dessa innehåller smak av jordgubbar och så ser dem lite annorlunda ut.
Det ser kanske lätt ut att få krämen att gå runt biskvien, det var det inte. Fick göra om några stycken tills dem såg tillräckligt runda och fina ut.
Övning ger färdighet! :)
Nu tar jag helg och börjar jobba igen på måndag, 9h pass!


RSS 2.0