Hallon/chokladmousse
Hallon/chokladmousse passar fint i varma sommardagar.
Den är en krämig dessert med smak av både choklad och hallon, nästan som em tryffel och är lätt att göra!
Testade med två olika choklad två olika gånger.
Den första var med Lindt 70% mörk choklad och den andra med Marabou mjölkchoklad.
Recept: 3dl vispgrädde
2 äggulor
200g choklad
100g hallon
Börja med att lägga chokladen i ett vattenbad. Om du delar chokladen i bitar så smälter dem fortare.
Vispa grädden lagom hårt och häll sedan i dem mosade hallonen.
När chokladen är smält häller du i en äggula i taget och rör om. Låt chokladen svala en liten stund.
Häll sedan i chokladen i grädden och rör om.
Spritsa upp i valfria glas eller skålar och låt stå i kyl i minst 1 timme.
Servera med en gräddrosett och några hallon! :)