Tillbaka i skolan

Nu är jag äntigen tillbaka i bageriet i skolan efter en veckas påsklov! 
Eftersom treorna är ute på 8 veckors praktik får vi tillbaka vår tid i bageriet vi hade på onsdagar. 
Igår försov jag mig dock eftersom jag har haft ett tufft slut på veckan som var och även en början...
Det jag han göra var rulltårtor med blåbärsylt och hallonsylt. Fick mycket beröm för dem och det är alltid kul att höra. 
Sedan förberedde jag en brödlimpa som jag inte har testat förrut.
 
Idag hade jag en lite bättre dag. Jag gjorde blåa hjärtformade marshmallows, gjorde klart mitt bröd och farin snäckor utan farin och även andra former. :)
 
Annars har min dag varit toppen. Samme gjorde min dag när jag frågade han vad som händer om man äter för mycket salt, då svarade han (vad jag trodde) korkad, och det lät så kul när han sa det, haha! :D
Det han egentligen sa var att man blir uttorkad.
 
Recept på farinsnäckor: smör/margarin 700g
                                       farisocker 400g
                                       kallt vatten 100g
                                       bikarbinat 10g
                                       Vaniljsocker och citron puré/citron smak (3tsk vanilj och två msk citron)
                                       Potatismjöl: 200g
                                       Vetemjöl 800g
 
Hur gör man?
Gör smör och farinsocker luftigt, tillsättt kallt vatten, blanda sedan in dem torra ingredienserna till en smidig deg.
Spritsa upp på blåt och papper med en krusig tyll och forma som snäckor.
 
 

 
 
 
                                           Mina limpor jag gjorde idag. Fulkornsdinkel.
 
 
                                                                     Blåa marshallow :)
 
 
                   Farin snäckor utan farin socker. (blev vanligt socker eftersom farin sockret var slut) 
 
                    
                                        Ha en forsatt trevlig eftermiddag/kväll kram Eve
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0