Recept på Agnes Limpa! :)
Skållning dagen innan (häller kokande hett vatten över mjöl)
400g vatten
200g kornmjöl (funkar lika bra med durom , om inte ta något grövre mjöl)
Bortgöring (dag 2)
1200g vetemjöl
600g vatten
500g rågsurdeg
450g kornmjöl (funkar som ovan)
100g gul sirap
100g lösfrysta lingon
50g Bakmalt
50g jäst
35g salt
Dekoreras med kornmjöl (samma som ovan)
Kör degen till en fin och inte alt för hårt arbetad deg.
Låt degen vila i en oljad back i en timme (1h)
Väg upp bröden till 600g och vik brödet som ett wienerbröd och lägg den upp och nedvänd på mjölad bakplåtspapper. Låt den jäsa i 45-50 min därefter vänder du den upp och ned igen och bakas av i ugnen på ingångstemp 240 grader och därefter sänkes till 200 grader. Har du ånga på din ugn så ta det på några sekunder.
Resulltatet blev som på bilden! :)

Väldigt gott!
Kommentarer