Recept på Agnes Limpa! :)

Skållning dagen innan (häller kokande hett vatten över mjöl)
400g vatten 
200g kornmjöl (funkar lika bra med durom , om inte ta något grövre mjöl)
 
Bortgöring (dag 2)
 
1200g vetemjöl
 
600g vatten
 
500g rågsurdeg
 
450g kornmjöl (funkar som ovan)
 
100g gul sirap
 
100g lösfrysta lingon
 
50g Bakmalt
 
50g jäst
 
35g salt
 
Dekoreras med kornmjöl (samma som ovan)
 
Kör degen till en fin och inte alt för hårt arbetad deg.
Låt degen vila i en oljad back i en timme (1h)
Väg upp bröden till 600g och vik brödet som ett wienerbröd och lägg den upp och nedvänd på mjölad bakplåtspapper. Låt den jäsa i 45-50 min därefter vänder du den upp och ned igen och bakas av i ugnen på ingångstemp 240 grader och därefter sänkes till 200 grader. Har du ånga på din ugn så ta det på några sekunder.
 
Resulltatet blev som på bilden! :)
 
                                                                        Väldigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0