Slutprovet!!!

Igår hade jag och tre till i från min klass vårt slutprov som resten av klassen gjorde förra veckan. Jag måste bara säga att det gick super bra! :D
Temperingen gick som flytande vatten, nötterna blev jättegoda och pralinerna blev goda! 
Jag blev nöjd av vad jag presterade igår! 
 
 
Idag hade vi egentligen socmorgon till 09:30 dock hade jag inte koll på det så jag var där helt ensam (min lärare var där också) kl 08:00. Det var ganska lugnt, jag fixade ugnen och dess saker samt satte igång en brödlimpa som heter Ölandslimpa.fixade 
Sedan kom klasskompisarna lite i omgångar. Samir och jag fixade wienerbröden och den här gången testade vi med choklad så dem såg riktigt goda ut! 
 
Idag hade vi en pojke från åk 5 på besök som hade praktik och han var jätte söt och duktig. Jag, han och Amelia från trean gjorde mintglass med chokladkross som blev så himelskt gott, då menar jag verkligen det! 
 
 
 
 

 

Barnkalas katogorier

Rubriken stämmer här kommer jag lägga up bilder på tårtor och bakelser som man bl.a kan ha till barnkalas firanden! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Nu gör jag nya katogorier!


 
                   Nu gör jag olika katogorier för att ni lättare ska hitta det ni söker :)
 

Nu gör jag nya rubriker,


Choklad&konfektyr

Här kommer en massa bilder från dem sanaste dagarna! Mitt slutprov jag skulle ha gjort igåt får jag göra nästa vecka istället då mitt tåg var så pass sen att jag missade ganska mycket tid från provet,, livet kan vara surt. Dock har jag haft riktigt roligt med hela klassen igår då vi övernattade i Evedal, i Växjö! :)
När jag kom hem idag hittade jag en marmorskiva liggande i min säng som min pappa hade fixat till mig! Ååå vad jag älskar min pappa han tänker alltid på mig!♥
 
 
 
Mintchoklad praliner!
Dem andra i klassens slutprov
''
 
 
Bageriets egengjorda hallonglass :)
' 
 
 
Biskv ´i tårta (med betoningsfel)

Praliner, marsipan, teori, nötter och tryffel.

Som rubriken säger så är det lite av vad vi ska kunna till imorgon då det är dags för oss att har vårt slutprov!
Jag är lite nervös över pralinerna allt annat känns okej.
Tryffeln går jätte snabbt att göra men om det är varmt i luften inne i bageriet eller om temperingen går fel så kan det bli stressigt... Vi ska gjuta en valfri form av valfri choklad på 1000g därefter får vi göra en till hur vi vill. Provet vara i 3h.
Nu håller vi tummarna (y)


Övning ger färdighet.

Sitter just nu i köket och övar mig på att göra marsipan figurer till vårt slutprov, vi har nästa vecka torsdag.
Det går rätt bra. Kan än så länge bara en figur på 100g (den ska väga så mycket) och det är den jag håller på med nu, flodhästen.

Imorgon ska jag verkligen satsa järnet inför provet då vi får tid till att träna.
Jag ska försöka göra helt färdiga praliner. Jag funderar på att ha en fyllning med antingen honung, chili, kardemumma eller karamell. Det är det som brukar serveras ute har jag läst.
Vi får se hur det går! :)

//Eve :)


Dem kallar mig konditor!

Har haft två helt underbara dagar på city gross, bageri, i Växjö!
Har lärt mig en del och fått göra sjukt mycket tårtor! :D
En lärare från skolan kom fram till mig och sa" du får aldrig nog av bakningen" sant som sagt!
Att baka is one pices that belong to my heart!
Ska bli att komma tillbaka i sommar och då väntas mer bakning! 

 

 
 
 
 
 

 


Åå vad glad jag är!! :D

Då var det måndag igen och den här måndagen har varit riktigt bra!! :D
Jag kom med förslag om att vi (jag, Amelia, Ellen och Sandra om hon hade kommit) att vi kunde göra glass/chessecake/tiramisou då ville Amelia göra moussetårtor vilket vi andra hade gjort den två förra veckorna innan så det kändes från början lite mycket men jag gjorde det för deras skull.
Det gick hyfsat bra ändå. Allt var nästan förberett.
Våra tårtor inne håller: kladdig chokladbotten, vaniljpannacotta och mangomousse. Lite udda kombination kanske ni tycker men det är det inte. (Kommer snart till saken)
Hur som helst det vi behövde göra var vaniljpannacottan som måste stela innan vi kan ha den i tårtorna.
När vi skulle ta fram en italienska marängen som man måste ha när man gör fruktmousse (gör man chokladmousse har man pata'bomb då använder man sig utan äggulor och inte gelatin). Den italienska marängen var tyvärr för dålig så vi var tvungna att göra en ny.
Mousserna sedan blev också bra. Räckte precis till två tårtringar och en liten bägare.
Dock han vi inte göra gelén till tårtorna som "dekoration" så det gör vi nästa vecka.
Att det inte är en dålig kombination är för att vi tre smakade på moussen tillsammans med lite chokladkladdbotten och den var verkligen GOD! :D

Nästa vecka tar jag nog med systemkameran till skolan och ta bilder på resultatet på det hela! ;)

Ha en fortsatt solig dag om ni nu har sol men annars lika bra! :)

//Eve


Tårta och bullar.

I fredags var nästan alla trötta i bageriet så vi gjorde bara saker som behövdes bland annat till nästa vecka.
Jag bakade av mina äppelgömmor som jag förberedde i torsdags den här gången drog jag på lite kanelsocker så att dem skulle smaka ännu godare. 
Jag kan säga att dem var otroligt goda, en av mina favoriter!!
Jag hjälpte även Emilia.G med en dekoration hon skulle ha på en tårta. 
Försökte flera gånger på ett pappret och till sist gjorde jag bara det. 
Jag avslutade fredagen med 150stk frukostbullar till nästa vecka som gick jättebra! 
Det var lite vad jag hade att berätta.
Har det bäst! :) 
//Eve
 
 
 
                                                Härlig vanilj och äppelfyllning!
 
 
 
 

RSS 2.0